Nieuws

'Beste Strand van Nederland'


Rotterdam, 24 juli 2013

De beste strandtenten van Nederland staan volgens weekblad Nieuwe Revu in Bloemendaal. Dat maakt het blad woensdag bekend. Nieuwe Revu testte meerdere stranden van Nederland op de kwaliteit van hun horecagelegenheden, bezoekers en sfeer.

Volgens de jury vind je op het strand van Bloemendaal "de vetste feesten, met de mooiste mensen" Strandtenten als De Republiek, Fuel en Woodstock zijn het meer dan waard om bezocht te worden, stelt het blad.

Duindorp en Kijkduin
De tweede plaats wordt gedeeld door de stranden van Duindorp en Kijkduin. De Staat (Duindorp) en Habana Beach (Kijkduin) worden respectievelijk geroemd om hun "vriendelijke personeel", "heerlijke gerechten" en de "ongedwongen sfeer".

Op de derde plaats staat het strand van Scheveningen met complimenten voor de strandtenten Culpepper, Boomerang en Whoosah. Alleen het uitzicht op De Pier zint de jury niet helemaal.

Op de laatste plaats staat het strand van Bergen. Het kustgebied kent volgens Nieuwe Revu niet alleen hevige gebreken op het gebied van "leuke vrouwen", maar blinkt ook uit in een algemeen gemis aan feestjes en strandtenten.

Bron: www.nu.nl

 


Fashion outlet van 5000 m² opent in New Babylon


Den Haag,  23 juli 2013

New Babylon in Den Haag krijgt een fashion outlet centre van 5000 m². Fashion Factory Outlet gaat in november open en bevat op de eerste etage 70 shop-in-shops van topmerken die monstercollecties, outletitems en unieke samples verkopen.

Alle units worden turn key opgeleverd en zijn al te huur vanaf 20 m². Dat maakt het voor ieder modemerk mogelijk om een eigen gecontroleerde outlet te hebben.

Fashion Factory Outlet is een zusterbedrijf van de Woonfabriek, dat vestigingen in Amsterdam en Cruquius heeft. De initiatiefnemers zijn verantwoordelijkheid voor onder meer personeel, aankleding en marketing. Zij spreken van 'een nieuw concept in de mode-industrie'.

New Babylon is een gezamenlijk project van Fortress en SNS Property Finance. Het geheel herontwikkelde centrum met winkels, bars en restaurants opent 19 september officieel de deuren. Eerder werden al twee woontorens en kantoorruimte opgeleverd.

New Babylon biedt een mix van bekende merken en Haagse speciaalzaken. Getekend hebben onder andere Vero Moda, Only en Jack & Jones (Bestseller), Adidas, G-Star, AKO, Mango, Sixt, DE Café, Simit Sarayi, De Buren en Greenbean. Er komt ook een Spar supermarkt. Zaken die terugkeren zijn het Brabants Lederwarenhuis, De Tuinen, Dungelmann en een Indonesisch restaurant.

De verhuur van New Babylon Shops & Restaurants is in handen van een intern verhuurteam in samenwerking met de retailspecialisten WPM en HB Kroese Paternotte.

 


Ambitious People opent nieuwe vestiging in Rotterdam


Rotterdam, 23 juli 2013

Werving- en selectiebureau Ambitious People opent per 1 augustus een nieuwe vestiging in Rotterdam . Het huurt hiervoor kantoorruimte in één van de monumentale panden gelegen aan het Haringvliet welke in het bezit zijn van Fortress. Het recruitmentbureau wil zich in eerste instantie richten op de bemiddeling van professionals in de sectoren sales engineering en offline marketing. Ambitious People is al gevestigd in Amsterdam en Den Bosch.

Engineering
Vanwege de haven in Rotterdam is er veel expertise aanwezig in de engineering-sector en zodoende een veelbelovende plek om professionals in deze markt te bemiddelen. Hennie Blikman, recruitment consultant van het sales engineering-team, zegt hierover: “De trend van de vraag naar hoger opgeleiden op het snijvlak techniek en commercie blijft onverminderd hoog. Vooral binnen de sectoren offshore, scheepsbouw en scheepvaart groeit de vraag jaarlijks. Verschillende onderzoeken laten zien dat deze trend de komende jaren zal aanhouden.”

Ambitious People
Kaan Anit, managing director van Ambitious People, geeft aan dat hij het bedrijf heeft opgericht met als doel energieke, ambitieuze en gedreven mensen bij elkaar te brengen. De groei biedt het bureau de kans om nu ook op lokaal niveau in Rotterdam professionals te bemiddelen.

Bron: www.recruitment.nl

 


Fortress verhuurt creatieve ruimte in Haarlem aan Dance in Art


Rotterdam, 16 juli 2013

Fortress heeft een huurovereenkomst met Dance in Art gesloten voor 85 m² kantoor/studio ruimte aan het Energieplein 2 te Haarlem. Het Energieplein ligt in het gebied Nieuwe Energie dat behoort tot een gebied waar hoogwaardige creatieve ondernemers uit Haarlem zijn geconcentreerd.

De kunstenaars van Dance in Art (DiA) willen kunst en burger ‘dichterbij’ elkaar brengen met een nieuw initiatief voor zowel jongeren als volwassenen. DiA richt zich hierbij op het samenbrengen van het rijke kunst- en cultuuraanbod in Haarlem en het verbinden van burgers en kunst middels een voor iedereen toegankelijke voorstelling. Meer informatie over Dance in Art is terug te vinden op de website (http://www.danceinart.nl)

In gebouw Synergie aan het Energieplein 1-18 is een groot deel verhuurd. In het pand van ruim 2.600 m² zijn nog slechts 2 kantoor/studio units van in totaal 300 m² beschikbaar.

 


Kijkduin is ook JUST 4 FUN!


Rotterdam, 15 juli 2013

 


Eerste laboratoriumhotel van Europa opent in Rotterdam


Rotterdam, 11 juli 2013

Flexibele labruimtes voor medische ondernemers en starters

Bedrijven in de medische sector die kortstondig een laboratorium nodig hebben, kunnen vanaf vandaag terecht in Rotterdam. In de innovatietoren de Rotterdam Science Tower van vastgoedbelegger Fortress opent het eerste zogenoemde LabHotel van Europa, dat onderzoekers de mogelijkheid biedt om een volledig ingericht laboratorium te huren zonder aan een huurcontract vast te zitten. Kleinschalig innovatief onderzoek naar bijvoorbeeld geneesmiddelen of medische hulpmiddelen wordt op deze manier veel goedkoper en toegankelijker.

“Met de komst van hoogwaardige laboratoriumruimte in de Science Tower bestrijden we aan de ene kant leegstand en aan de andere kant stimuleren we de ontwikkeling van de beste medische zorg en innovatie”, aldus wethouder Karakus (economie) van Rotterdam. Het is voor het eerst dat in Nederland en Europa een dergelijk concept van start gaat. De kant en klare laboratoria – turn-key labs - zijn op verschillende manieren in te richten en voor korte en langere perioden af te huren. Prof. Dr. Eric Claassen, hoogleraar en ondernemer in de Rotterdam Science Tower: “Het LabHotel stelt onderzoekers, starters en groeiers in staat te versnellen, waardoor ze medische innovaties op een hoog niveau kunnen brengen.” Naast de faciliteiten van het laboratoriumhotel kunnen de ‘gasten’ voor ondersteunende diensten terecht bij andere bedrijven in de Rotterdam Science Tower. Zo is er een wervingsbureau dat bemiddelt in medisch personeel en zijn adviesbureaus op het gebied van marketing ‘bij te boeken’. De laboratoria zijn voorzien van alle benodigde vergunningen, voorzieningen en kantoorruimte. Voor laboratoriumonderzoek moet een gebouw bijvoorbeeld voldoen aan specifieke eisen op gebied van alarmering, koeling, afzuiging en noodstroom. Marc Schellekens, LabHotel hotelmanager: “Wij zijn erg blij dat we juist nu, in dit economisch tij, de deuren van het LabHotel kunnen openen. Ook voor al bestaande ondernemingen is dit een mooie kans om te groeien en te ontwikkelen. Wij hopen voor het eind van de zomer de eerste gasten te mogen verwelkomen.”

Medisch kenniscentrum Rotterdam groeit
Rotterdam heeft een krachtige medische sector die met 60.000 banen in de zorgsector voor 19% van de Rotterdamse werkgelegenheid zorgt. Daarmee is de zorgsector een van de grootste werkgevers in Rotterdam. Niet voor niets kan deze sector daarom op extra aandacht rekenen van de gemeente Rotterdam. Samen met de Erasmus Universiteit en Erasmus MC, Zadkine College, (bio)medische bedrijven zoals Viroclinics (van onder andere viroloog Ab Osterhaus) en vastgoedbedrijf Fortress als vastgoedbelegger van het pand is deze destijds leegstaande kantoortoren aan het Marconiplein in Rotterdam omgebouwd tot de Rotterdam Science Tower. In minder dan een jaar tijd heeft de toren zich ontpopt tot een medisch kenniscentrum van Rotterdam. De verschillende organisaties die zich in de toren hebben gevestigd, maken goed gebruik van elkaars wetenschappelijke kennis en kunde.

Programma Medisch en Zorg
De oprichting van de Rotterdam Science Tower is een van de initiatieven van het Rotterdamse programma Medisch en Zorg. De inspanningen van dit gemeentelijke programma moeten onder andere leiden tot verbetering van het vestigingsklimaat voor medische bedrijven in Rotterdam.

Hergebruik kantoorgebouwen
De transformatie van de Europoint IV toren in de Marconistraat in het Stadshavensgebied, van kantoorfunctie naar laboratoriumgerichte Rotterdam Science Tower, is een goed voorbeeld van hergebruik van leegstaande kantoorgebouwen.In de toren is 15.000 m² kantoorruimte omgebouwd naar geconditioneerde bedrijfs- en laboratoriumruimte. Het sluit aan bij de Rotterdamse aanpak van kantorenleegstand, die samen met vastgoedpartijen is ontwikkeld. Sinds 2011 is ruim 150.000 m² verouderde kantoorruimte getransformeerd. Nog 200.000 m² kantoorruimte staat op de nominatie om te worden getransformeerd.


 


Fortress verlengt langdurig aan GE Energy Netherlands BV.


Rotterdam, 10 juli 2013

Fortress heeft de huurovereenkomst met GE Energy Netherlands BV. voor ruim 1.001 m² kantoorruimte aan de Rietbaan 4 te Capelle aan de IJssel langdurig verlengd. De Rietbaan is gesitueerd in het Hoofdweggebied, het grootste bedrijventerrein van Capelle. Het bedrijventerrein zal de komende jaren worden gerevitaliseerd.

GE Energy is een wereldwijde speler die zoekt naar oplossingen op het gebied van energie, gezondheid, transport en financiën, om zo te werken aan de ontwikkeling, versteviging, verandering en verbetering van de wereld!

Fortress heeft deze transactie zonder derden tot stand gebracht.
 


New Babylon tweede in internationale wedstrijd voor gebouwen


Rotterdam, 5 juli 2013 


Nieuwe huurder op het voormalige Phillipsterrein in Sittard


Rotterdam, 4 juli 2013

Om zich verder te kunnen ontwikkelen zal de Limburgse vestiging van full-service ontwerpbureau Media&More verhuizen naar een voormalig laboratorium op het Philipsterrein in Sittard, eigendom van Fortress. Hier zullen verschillende creatieve en zakelijke dienstverleners neerstrijken en dit oude complex nieuw leven inblazen.

Fortress plant op deze locatie vanuit een langetermijnvisie een modern ondernemershuis voor (startende) bedrijven op zoek naar een inspirerende en efficiënte werkomgeving. Ooit produceerde Philips er televisie- en monitoronderdelen, nu wordt de basis gelegd voor innovatieve, duurzame bedrijvigheid.

In het fotochemisch laboratorium deed Philips destijds onderzoek en proeven voor onder meer de productie van beeldbuizen. Nu Media&More de ruimte zal betrekken, zullen hier weer experimenten plaatsvinden en wel op het gebied van innovatieve beeld- en displaytoepassingen als apps, websites en motion graphics. Snelle ontwikkelingen in de ICT maken zo een plek onmisbaar volgens eigenaar Erwin Klerks. “In dit medialab brengen wij de beste technieken samen met ons design om nieuwe producten en diensten aan te bieden. Tegelijkertijd willen wij hier onze kennis delen met anderen.”

De ontwerper Jeroen van Laarhoven (Studio JVL) heeft voor Media&More's medialab een interieurconcept ontwikkeld, dat de functie van nu laat samensmelten met die van vroeger. Het oude lab blijft zichtbaar in de vormgeving en ruimtelijkheid. De gang krijgt bijvoorbeeld de kleuren van het RGB-systeem, terwijl televisietoestellen, printplaatjes en laboratoriumflessen voor de aankleding zorgen. De ruimte is ingedeeld in zogenaamde hoofd-LAB’s - waar zich het hele proces van experiment tot eindproduct afspeelt - én sub-LAB’s, van waaruit de aansturing en coördinatie geschiedt.

Deze conceptuele verbinding tussen het het industriële verleden en de nieuwe invulling van het terrein sluit aan bij ontwikkelingen en trends in andere Nederlandse steden met het Eindhovense Strijp-S als meest omvangrijke voorbeeld. Leegstaande bedrijfsterreinen krijgen steeds vaker een nieuwe invulling, deels vanuit de wens om industrieel erfgoed te bewaren, deels vanuit economisch oogpunt. Gemeentes en projectontwikkelaars investeren steeds meer in ruimtes voor innovatieve ondernemers. In Sittard zal Media&More als bedrijf actief meewerken aan het ontwikkelen van een lokale, creatieve broedplaats.

Klik hier voor meer informatieFortress verhuurd langdurig aan Stichting Openbaar Onderwijs Rotterdam


Rotterdam, 4 juni 2012

Fortress heeft ca. 1.600 m² kantoorruimte langdurig verhuurd aan Stichting BOOR in het “Maaspoort” gebouw aan de Prins Hendrikkade 12-18 te Rotterdam. Met deze transactie is het gebouw, op het Noordereiland, op 2 kleine units na volledig verhuurd.

Stichting BOOR verzorgt het openbaar (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam en omstreken. In totaal zijn er 85 scholen, waar dagelijks aan ongeveer 30.000 kinderen wordt lesgegeven.

Fortress is bij deze transactie geadviseerd door Parc Makelaars uit Rotterdam.
 


Wat heeft kijkduin allemaal te bieden?


Rotterdam, 2 juli 2013

 
 
 


'Kijkduin blijft dorp in duinen'


Rotterdam, 1 juli 2013