Nieuws

Fortress verhuurt ca. 1.500 m² aan het Haringvliet te Rotterdam


Rotterdam, 18 december 2013

Voor de karakteristieke panden aan het Haringvliet te Rotterdam is de afgelopen maanden veel interesse getoond. Fortress, eigenaar van de panden, mocht de afgelopen maanden zes nieuwe huurders verwelkomen. Gezamenlijk met een contractenverlenging is er voor ca. 1.500m2aan nieuwe contracten afgesloten.

Naast de verlenging van Netmarketing B.V. (230 m2) heeft Supersteil zich gevestigd op de eerste verdieping van het Haringvliet 76 waar zij 250m2 huren. De laatste 115m2 van het Haringvliet 78 zijn met bemiddeling van Van Splunter bedrijfshuisvesting verhuurd aan Young & Good. Direct Result huurt na bemiddeling van Parc makelaars 275m2 aan het Haringvliet 88.

Daarnaast is Fortress zelf ingekrompen (gebruikt alleen nog Haringvliet 98) en heeft het Haringvliet 96 per direct te huur aangeboden. Dit heeft er toe geleid dat vanaf 1 december Rulewave Group of Companies 220m2 op de eerste verdieping van het Haringvliet 96 is gaan huren, Atta makelaars 190m2 op de begane grond huurt en TripleM B.V . zijn intrek heeft genomen op de laatste beschikbare 140 m2. Waardoor ook het Haringvliet 96 weer volledig verhuurd is. 


TNO wil hoofdkantoor naar Den Haag verhuizen


5 december 2013, Den Haag

De medewerkers van het hoofdkantoor van TNO aan de Schoemakerstraat en van de vestiging aan het Brassersplein in Delft zullen per 1 januari 2015 verhuizen naar kantorencomplex New Babylon in Den Haag, een ontwikkeling van Fortress en SNS Property Finance. De locatie van 9.500 m2 omvat zo'n 500 (flex)werkplekken. De raad van bestuur van TNO heeft vandaag een voorgenomen besluit voor advies voorgelegd aan de ondernemingsraad.

Het samenvoegen van de beide vestigingen, waarvan de huurovereenkomst afloopt, zal meer mogelijkheden bieden voor het zogenoemde nieuwe werken, stelt TNO. De nieuwe locatie is ook beter bereikbaar met het openbaar vervoer. Dit waren belangrijke criteria bij het zoeken naar een nieuwe locatie. Daarnaast levert het een aanmerkelijke besparing op in huisvestingskosten. Al eerder zette TNO het samenvoegen van de locatie Hoofddorp en een in Leiden in gang naar een nieuwe locatie in Leiden.

Met het vertrek naar Den Haag komt een eind aan de 25 jaar dat de hoofdvestiging van TNO in Delft was gevestigd. Al eerder, van 1932 tot 1991, had TNO haar hoofdkantoor in Den Haag. TNO blijft met vijf vestigingen prominent aanwezig in kennisstad Delft.

Advertentie: Vastgoedmarkt.nl