Nieuws

Fortress verhuurt 1.440 m2 aan de Marconistraat 16

 

Rotterdam, 25 april 2013

Fortress heeft met Temporary Works Design een vijfjarige huurovereenkomst afgesloten voor in totaal 1.440 m2 kantoorruimte op de 13e verdieping van het complex aan de Marconistraat 16 te Rotterdam.

TWD is een Nederlands ingenieursbureau dat gespecialiseerd is in het ontwerpen van tijdelijke structuren voor civiele, maritieme, offshore, en wind projecten.


Fortress start met bouw appartementencomplex


Rotterdam, 21 maart 2013

Fortress start vandaag met de bouw van een appartementencomplex in Heerjansdam, waarvan de benodigde 70% voorverkooppercentage van de eerste fase is bereikt. Het project omvat 20 starterappartementen met VON-prijzen tussen de 120 en 150 duizend euro. De ontwikkeling kon tot stand komen door een goede samenwerking met belanghebbende partijen. Hierdoor kunnen de kosten in de hele bouwketen omlaag en de risico’s gespreid worden. De partners zijn architecten- en constructiebureau AKM uit Barendrecht, aannemer VBK uit Bleiswijk en de financier van de grondpositie SNS Property Finance.

Directeur ontwikkeling bij Fortress Bas Maingay: “Door vergaande samenwerking met ketenpartners en het ontwikkelen van een goed product op de juiste locatie, is het nog steeds mogelijk in de huidige moeizame woningmarkt projecten tot stand te brengen. Dit betreft niet alleen ontwikkelingen in het startersegment. Dat bewijst het goed lopende project New Babylon in Den Haag, waar VON-prijzen van 4.000 euro per vierkante meter en verhuurprijzen van 13,5 euro per vierkante meter worden gerealiseerd”.

Fortress verwacht de nieuwe vorm van (keten)samenwerking in de toekomst vaker tot stand te brengen. Zo is het bedrijf van plan om projecten uit de beleggingsportefeuille in Amsterdam en Nieuwegein op deze manier te herontwikkelen.