Nieuws

Overeenkomst aanpak leegstand kantoren getekend

Rotterdam, 24 september 2012

Woensdag is tijdens het drukbezochte Vastgoedsymposium Drechtsteden het Dordtse convenant gesloten om de leegstand van kantoren te verminderen. In het Platform van Vastgoedspecialisten Dordrecht is sinds vorig jaar de noodzaak om tot een gezamenlijke aanpak van de problemen rond leegstand van kantoren in Dordrecht te komen, breed gedragen.

Het ondertekenen van het convenant door de initiatiefnemers was het slotstuk van een zeer informatief Vastgoedsymposium Drechtsteden. Het convenant is een aanzet om te komen tot een meer gebiedsgerichte en objectsgewijze aanpak van de leegstand van kantoren in Dordrecht.

De leegstand van kantoren in de Drechtsteden is tijdens het symposium vergeleken met de landelijke situatie en met die van de Rotterdamse en Amsterdamse regio. Er waren inspirerende voorbeelden hoe je panden een nieuwe bestemming kunt geven. Er was een brede groep vertegenwoordigers van verschillende organisaties bij elkaar in de Biesboschhal om kennis over de leegstand van kantoren, winkels en bedrijfsruimten te delen.

Op www.dordrecht.nl Dordt Onderneemt staat de tekst van het convenant.
Op www.onderzoekcentrumdrechtsteden.nl staat informatie over de nieuwste leegstandscijfers.


Fortress versterkt directie met de komst van Nils Royer


Rotterdam, 1 september 2012

Om de kansen die de sterk veranderde Vastgoedmarkt biedt nog beter te kunnen benutten heeft  Fortress haar directie versterkt met de komst van Nils Royer per 1 september 2012. Royer is 9 jaar werkzaam geweest bij Heijmans Vastgoed, onder meer als Directeur Commercieel Vastgoed (Cure & Care), waarna hij 3 jaar bij de gemeente Den Haag werkzaam is geweest, onder meer als Directeur van het Grond- en Ontwikkelingsbedrijf en als Kwartiermaker Centrale Vastgoed Organisatie. Binnen Fortress zal zijn focus komen te liggen op de commerciële zijde van de projectontwikkeling, publiek/private samenwerkingen, acquisities en zorg-vastgoedontwikkelingen.