Nieuws

Fortress verkoopt het Anna van Buerengebouw


Rotterdam, 11 januari 2012


Op 9 januari 2012, is gestart met de realisatie van het Anna van Buerengebouw in Den Haag, nabij Den Haag Centraal Station. Huurder van het overgrote volume, is Universiteit Leiden met het "Leiden University College The Hague". Naast diverse groeps- en individuele werkplekken, bibliotheek, verschillende gemeenschappelijke ruimtes, een collegezaal en een restaurant, biedt het gebouw ook ruimte aan 396 studentenwoningen.

In december 2011, zijn alle contracten noodzakelijk voor de realisatie van dit gebouw met elkaar overeengekomen. Fortress verkocht de ontwikkeling aan GREEN Real Estate B.V. BNG treedt op als financier. DTZ Zadelhoff heeft Fortress geadviseerd bij deze verkoop. Bouwbedrijf Wessels Zeist B.V. is de hoofdaannemer. Al in een eerder stadium kwam Fortress de huurovereenkomsten met Universiteit Leiden overeen voor zowel het universiteitsprogramma als de studentenwoningen voor een termijn van 20 jaar.

Wonen en studeren op dezelfde locatie maken van dit gebouw een heuse campus. Daarnaast wordt op de begane grond een commerciele plint gerealiseerd met horecagelegenheden en winkels. Met de reeds gerealiseerde ondergelegen Q park parkeergarage CS, de oplevering van New Babylon per medio 2012, de grootscheepse renovatie van Den Haag Centraal Station en het nieuw te realiseren Anna van Buerenplein dat tegelijk klaar zal zijn met de oplevering van het Anna van Buerengebouw, ontstaat een levendige omgeving met alle voorzieningen binnen handbereik.

Het Anna van Buerengebouw bestaat uit 396 studentenkamers, circa 5.000 m2 universiteit en 1.500 m2 commerciele plint. Het gebouw wordt opgeleverd op 1 augustus 2013, in gebruik te nemen voor collegejaar 2013 - 2014. In het gebouw komt de permanente vestiging van de studierichting Liberal Arts & Sciences die (inter)nationale studenten klaarstoomt voor posities bij internationale instanties. Een geweldige link met de stad Den Haag als internationale stad van vrede en recht.

Wiel Arets Architects is verantwoordelijk voor het ontwerp. Door het toepassen van een compleet stalen skelet, diverse prefab onderdelen en een uitgekiende logistieke planning, is het mogelijk dit gebouw binnen 16 maanden te realiseren.