Nieuws

Fortress verhuurt aan Index People


Rotterdam, 15 oktober 2012

Index People Haarlem huurt per 1 november ca. 300 m2 kantoorruimte aan het Lichtfabriekplein 1 -4 te Haarlem van Fortress. Index People is een onafhankelijke Nederlandse vermogensbeheerder. Inmiddels enkele jaren actief voor institutionele en particuliere klanten. Aan het Lichtfabriekplein is er momenteel nog  1.200 m2 (in units vanaf 400 m2 ) beschikbaar. Het Lichtfabriekplein maakt deel uit van “Nieuwe Energie” de herontwikkeling van het voormalige EBH (Energie Bedrijf Haarlem) op loopafstand van het centrum van Haarlem en gelegen aan het Spaarne. Op dit moment wordt dit multi tenant gebouw onder andere gehuurd door CHESS, IT, Antenor en WH international.

 


Fortress verlengt met Parts Express


Rotterdam, 8 oktober 2012


Fortress heeft met Parts Express B.V. overeenstemming bereikt over de verlenging van de huidige huurovereenkomst. Het contract betreft ca. 2.500 m² bedrijfsruimte gelegen aan de Mainhavenweg 17 te Amsterdam.

Parts Express B.V. is de logistieke partner op het gebied van kwetsbaar vervoer.


Profiel Fortress
Fortress is een onafhankelijke vastgoedonderneming met als voornaamste disciplines beleggen en ontwikkelen. Creativiteit staat centraal in de werk- en denkwijze. Fortress is gevestigd in Rotterrdam. Fortress waarborgt haar creativiteit door onafhankelijk te zijn en te blijven. Op deze manier vindt Fortress passende en innovatieve oplossingen en haalt zodoende de meeste potentie uit haar projecten. Fortress – Building Creativity 


Rotterdam Science Tower wordt 4 okt geopend


Rotterdam, 3 oktober 2012
 
Kennis en medische bedrijvigheid onder één dak. In die combinatie ligt de kracht van de Rotterdam Science Tower aan het Marconiplein, die op 4 oktober de deuren opent. Het innovatiecentrum biedt plaats aan biomedische bedrijven, medische innovaties en starters die voortkomen uit de Erasmus Universiteit en Erasmus Medisch Centrum. Het is een ontwikkeling van Fortress in samenwerking met Erasmus MC en gemeente Rotterdam.
 
De Rotterdam Science Tower is een transformatie van de leegstaande de Europoint IV-toren (gebouwd in 1975) in de Marconistraat in het Stadshavensgebied. In de toren is 15.000 m2 kantoor- en laboratoriumruimte beschikbaar. Snelgroeiende bedrijven en werkgevers als Viroclinics Biosciences zijn er al gevestigd, evenals Erasmus MC Incubator, kloppend hart voor startende bedrijven die drijven op de kennis van het Erasmus MC. Binnenkort huist hier de Startup Campus van Erasmus Universiteit Rotterdam.
 
De Science Tower is een cluster voor Rotterdamse medische bedrijvigheid, dat vanaf 2014 wordt versterkt met de Science Boulevard Coolhaven. De herontwikkeling sluit aan bij de Rotterdamse aanpak van kantorenleegstand, die samen met vastgoedpartijen is ontwikkeld. Sinds 2011 is ruim 70.000 m2 verouderde kantoorruimte getransformeerd. Alle initiatieven komen in samenwerkingsverbanden tot stand.
 
De volgende partijen zetten zich in om het Rotterdamse ondernemersklimaat, de vestigingsvoorwaarden en de infrastructuur te verbeteren: BIRD Recruitment, Erasmus MC, Erasmus Universiteit Rotterdam, Fortress, gemeente Rotterdam, Hogeschool Rotterdam, JOIN ontwikkeling, Laurens, Medical Delta Multiplier, ROC Zadkine, Stadshavens Rotterdam, Viroclinics Biosciences en het Valorisatieprogramma Rotterdam. Tijdens de opening van Rotterdam Science Tower sluiten zij een convenant voor een kennisplatform om het Rotterdams medisch cluster verder te ontwikkelen.